FacebookInstagramTwitterContact

 

Sydney’s New $6 Billion Gem Expects Twice As Many Tourists As The Opera House           >>           Japan's Stock Market Got You Confused? Try Analyzing Eyebrows           >>           Qatar Injected $43 Billion to Help Banks After Boycott, S&P Says           >>           Passenger Plane Damaged After Overshooting Runway In Nigeria           >>           Goalkeeper Alves Eyes Flamengo Return Ahead Of Copa Libertadores           >>           Abbas Questions "Strange" U.S. Mideast Policies           >>           U.S. Adds Ansarul Islam To Terrorist List           >>           Ugandan President Museveni To Host FIFA World Cup Trophy           >>           U.S. Soldier Killed In Non-Combat Incident In Iraq           >>           2nd LD Writethru: UN Envoy Voices Concern Over Israeli-Palestinian Violence           >>          

 

SHARE THIS ARTICLE
REACH US


GENERAL INQUIRY

admin@brudirect.com

 

ADVERTISING

marketing@brudirect.com

 

PRESS RELEASE

pr@brudirect.com

 

HOTLINE

+673 222-0178 [Office Hour]

+673 223-6740 [Fax]

 Upcoming Events


Brunei Gastronomy Week
February 23rd, 2018 | 08:00 AM


Negara Brunei Darussalam 34th National Day
February 23rd, 2018 | 10:00 AM

Prayer Times


The prayer times for Brunei-Muara and Temburong districts. For Tutong add 1 minute and for Belait add 3 minutes.


Imsak

: 05:06AM

Subuh

: 05:16AM

Syuruk

: 06:34AM

Doha

: 06:57AM

Zohor

: 12:35PM

Asar

: 03:53PM

Maghrib

: 06:34PM

Isyak

: 07:44PM

 The Business Directory


 

 Bahasa Melayu


  Home > Bahasa Melayu


Sesi Muzakarah ketengahkan isu dan cadangan bagi perancangan memajukan Negara


SESI Muzakarah dipengerusikan oleh Menteri Pembangunan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Bahrin bin Abdullah.ROMBONGAN Ahli-ahli Yang Berhormat MMN diketuai oleh Yang Berhormat Awang Ong Tiong Oh. SESI Muzakarah dipengerusikan oleh Menteri Pembangunan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Bahrin bin Abdullah.ROMBONGAN Ahli-ahli Yang Berhormat MMN diketuai oleh Yang Berhormat Awang Ong Tiong Oh. SESI Muzakarah dipengerusikan oleh Menteri Pembangunan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Bahrin bin Abdullah.

 


 November 15th, 2017  |  12:42 PM  |   354 views

BANDAR SERI BEGAWAN

 

Kementerian Pembangunan dan jabatan-jabatan di bawahnya telah mengadakan Sesi Muzakarah bersama beberapa Ahli-ahli Majlis Mesyuarat Negara (MMN) di Dewan Betabur, Kementerian Pembangunan.

 

Sesi Muzakarah tersebut dipengerusikan oleh Menteri Pembangunan, Yang Berhormat Dato Seri Setia Awang Haji Bahrin bin Abdullah.

 

Sementara itu, rombongan Ahli-ahli Yang Berhormat MMN diketuai oleh Yang Berhormat Awang Ong Tiong Oh.

 

Pada Sesi Muzakarah itu, Yang Berhormat Menteri Pembangunan dalam ucapan alu-aluannya antara lain mengongsikan mengenai isu-isu Kementerian Pembangunan yang sering kali dibangkitkan seperti isu infrastruktur dan pengurusan penyelenggaraannya termasuklah kerja-kerja pemeliharaan, membaik pulih dan menaik traraf aset fizikal kerajaan.

 

Di samping itu, isu-isu lain yang dibincangkan turut menyentuh bidang tugas lain kementerian iaitu mengenai pengurusan isu sampah (sisa pepejal), dasar dan proses guna tanah, syarat-syarat dan proses perancangan pembangunan serta perkhidmatan-perkhidmatan lain yang dikendalikan secara langsung oleh kementerian ini.

 

Yang Berhormat Awang Ong Tiong Oh selaku wakil Ahli-ahli MMN dalam ucapan balasnya menyatakan bahawa Sesi Muzakarah tersebut sebagai salah satu ruang untuk mengetengahkan isu dan cadangan yang boleh dijadikan iktibar dalam rancangan memajukan Negara Brunei Darussalam.

 

Pada Sesi Muzakarah itu juga, satu klip video pendek yang memaparkan mengenai peranan dan fungsi Kementerian Pembangunan dan jabatan-jabatan di bawahnya dalam penyediaan infrastruktur negara ke arah mencapai kehidupan yang berkualiti, pembangunan mampan yang berterusan dan kemakmuran negara telah ditayangkan.

 

Turut hadir pada Sesi Muzakarah tersebut ialah Setiausaha Tetap (Pentadbiran dan Kewangan) Kementerian Pembangunan, Awang Haji Muhammad Lutfi bin Abdullah; Setiausaha Tetap (Teknikal dan Profesional) Kementerian Pembangunan, Awang Haji Marzuke bin Haji Mohsin; Pemangku Timbalan Setiausaha Tetap Kementerian Pembangunan, Awang Shahrom bin Haji Suhaimi; ketua-ketua jabatan, divisyen dan unit serta pegawai-pegawai di Kementerian Pembangunan dan jabatan-jabatan di bawahnya.

 


 

Source:
Ihsan PELITA BRUNEI

by Pelita Brunei

 

If you have any stories or news that you would like to share with the global online community, please feel free to share it with us by contacting us directly at pr@brudirect.com

 

Related News


Teacher Killed, Five Students Injured In Lok Kawi Accident

 2018-02-21 08:39:55

Liu Wen: China Supermodel's New Year Message Sparks Row

 2018-02-21 08:51:50

Sydney’s New $6 Billion Gem Expects Twice As Many Tourists As The Opera House

 2018-02-21 09:30:42